Friptura de porc cu legume la cuptor

Postat de simona72 in Porc
28 Mai 2013 | 5165 vizualizari
Friptura de porc cu legume la cuptor

Am vrut o friptura de porc frageda, cu putina grasime, cu mirodenii, ceva vin rosu, legume..o armonie intre carne, legume si mirodenii.

Ingrediente

  • 1 kg de piept de porc fara os
  • amestec de condimente(sare,piper,boia,cimbru)
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt sos:
  • 250 ml vin rosu
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • sare
  • piper
  • citeva cuisoare
  • citeva boabe ienibahar
  • pt legume:
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mari
  • 3 cepe rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceasca apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Carnea se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie. Partea cu soricul este crestata, sa treaca de soric pina la grasime, pe orizontala si pe verticala, sa formati romburi sau patratele. Se freaca bine de tot bucata de carne pe toate partile si prin crapaturile din soric, cu amestecul de condimente si putin ulei de masline. Se lasa la frigider 30 minute.

Dupa expirarea timpului se prajeste carnea pe ambele parti in 1-2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-a format o crusta se scoate si se pune intr-un vas termorezistent. in tigaia in care am prajit carnea punem celelalte ingrediente pt sos si lasam sa dea in citeva clocote. Punem sosul peste carne, acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pt o ora. Daca a scazut prea mult din sos mai adaugati vin rosu.

Legumele taiate in bucati mari se pun in tava pe linga carne, se stropesc cu ulei de masline, sare si se completeaza cu apa. Se acopera vasul si se mai da la cuptor 45 minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute la cuptor.

Serviti felii de piept de porc cu legume si sos.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste la cuptor

Postat de mitinita

Coaste la cuptor

Se pregatesc ingredientele. Coastele de porc se curata de pielita, ca fie carnea frageda dupa preparare. Se ung bine cu sos pe toata suprafata. Se pun intr-o caserola si se dau la rece,...

Citeste continuarea

Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat. Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2013, 21:57
Vreau o bucatica ca este prea buna
la 28.05.2013, 21:57
la 28.05.2013, 21:59
bun
la 28.05.2013, 22:02
arata grozav! Bravo,Simo!
la 28.05.2013, 22:07
salivez la burta aia cu sorici

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking