Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

Postat de Sylvia in Porc
22 Oct 2014 | 40346 vizualizari
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

Va prezint o reteta simpla si delicioasa , este o reteta de-a lui Jamie Oliver un bucatar pe care il admir foarte mult, pentru simplitatea cu care gateste si pentru savoarea pe care o are mereu mancarea lui. Pentru ca toamna e deja bine instalata si Craciunul ne bate la usa o friptura de porc cu soric crocant nu face decat sa de aduca visul iernii mai aproape.

Ingrediente

  • ciolan de porc crud ( spata de porc ar fi si mai buna dar nu am gasit )
  • sare de mare bruta
  • piper proaspat macinat
  • o lingura de miere
  • chimion
  • rozmarin
  • cimbru
  • dafin
  • morcov
  • usturoi
  • ceapa
  • ulei masline
  • vin alb
  • 100 ml supa de legume
  • boia afumata
  • o lingura rosii concetrate( gen pasta de rosii sau bulion)

Mod de preparare

  Mancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de  invaluiesc brusc cateva ore mai tarziu pentru a-ti aduce aminte ca o masa delicioasa iti va aduce ragazul binemeritat ...este magic sa gatesti la cuptor. 

 In prima etapa se cresteaza ciolanul pe toate partile sa ajungem bine in stratul de grasime care sa se poate elibera de dupa soric si sa aduca crocantul de care avem nevoie. Se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , se stropeste un fir de ulei de masline si se da la cuptor  o ora la 180-190 de grade. 

  Vom obtine asa o carne cu un soric crocant bine rumenita, peste care dupa  o ora adaugam amestecul de supa de legume cu  vin alb ( o cana buna), turnam peste o lingura de miere  si legumele toate tocate  mari. Ceapa poate fi si necuratata, la fel si morcovul , usturoiul se taie in bucati mari, totul este sa fie spalate bine si uscate, la genul acesta de sosuri legumele lasate intregi dau un gust si mai bun, mai rustic. 

   Se demareaza etapa a doua lasand friptura la cuptor la 150 de grade timp de 4-5 ore, temperatura mica si timpul indelungat vor fragezii carnea, ea va ramane crocanta la exterior si va fi moale si se va desface pe fibre la interior. Din cand in cand la interval de 30-45 de minute se toarna sos din tava peste carne ca sa o imbibam de arome si sa o lacuiasca mierea din compozitie . 

   Este genul de mancare care cere timp dar se face singura....puteti sa o serviti cu ce garnitura doriti eu am facut un piure rustic de cartofi cu brocoli si o salata de sfecla rosie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Retete similare

Ciolan de porc cu ierburi aromate

Postat de ralu_ca

Ciolan de porc cu ierburi aromate

Se cresteaza ciolanul pe toate partile si se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , apoi se unge cu ulei de masline si se da la cuptor approx o ora.  Otinem o carne cu un...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.10.2014, 17:21
am sa incerc preparat dupa tehnica si reteta ta . Chiar sambata am taiat jumatate de porc si jamboanele le-am lasat la afumat . Multumesc pentru reteta
la 22.10.2014, 17:26
Vai!
la 22.10.2014, 17:34
Mihaela daca o sa faci cu carnea afumata povestea va fi schimbata putin, trebuie sa fierbi ianinte carenea deoarece afumarea si uscarea " gatesc" carnea in rest urmezi etapele , te pup
la 22.10.2014, 17:35
Valeu,m-ai lovit in plex..leasin de pofta..
la 22.10.2014, 17:38
si eu ma uitam cu jind la friptura ta vezi ca mai fac si eu cate ceva ce iti place nu ai murii de foame cu mine

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking