Friptura din pulpa de porc la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Porc
27 Apr 2014 | 6475 vizualizari
Friptura din pulpa de porc la cuptor

Este o friptura foarte frageda, gustoasa si imi place sa o pregatesc de sarbatori sau cu alte ocazii.

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de porc cam de 1.5 kg
  • 2 cepe verzi
  • 10 foi de usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat

Mod de preparare

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate, ceapa, usturoiul verde si le frecam. Adaugam vinul, boiaua de ardei, cimbrul, sare si piper dupa gust, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute. Le amestecam, punem bucatile de carne, le invartim bine in bait. Acoperim bolul si dam totul la frigider peste noapte.

A doua zi scoatem bolul din frigider si asezam bucatile de carne intr-o tava. Peste sosul ramas adaugam o canita apa, invartim si turnam in tava.

Acoperim cu folie alimentara si introducem friptura in cuptor pentru circa o ora si jumatate, la o temperatura potrivita. Dupa acest timp scoatem folia, lasam sa se rumeneasca carnea si sa scada sosul atat cat dorim. Cand este gata acoperim friptura sa se patreze frageda daca nu o consumam imediat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor

Postat de autodiag

Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte,...

Citeste continuarea

Friptura din pulpa de porc cu carnati

Postat de eumimi

Friptura din pulpa de porc cu carnati

Taiem pulpa de porc in felii groase de 1 cm. Pregatim amestecul din toate condimentele si presaram pe fiecare bucata de carne pe ambele parti. Punem carnea in punga, adaugam si carnatii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2014, 20:36
Ce bine arata!
la 27.04.2014, 20:42
E porcusorul, hop si eu...
la 27.04.2014, 20:44
o bunatate!
la 27.04.2014, 20:45
si mie imi place
la 27.04.2014, 20:48
mai ai un tacam si pentru mine,Rocsi?

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking