Friptura de porc cu garnitura de orez

Postat de simona72 in Porc
20 Feb 2014 | 11130 vizualizari
Friptura de porc cu garnitura de orez

Totul este cat se poate de simplu. Friptura la punga la cuptor si orezul, eu l-am facut in vasul Zepter.

Ingrediente

  • 1 bucata cotlet de porc cu soric (aproximativ 1 kg)
  • 1 punga pt friptura la cuptor
  • mix de condimente: 1 lingurita coriandru, 1 lingurita chimen,1 lingurita sare, 1/2 lingurita boia afumata,1/2 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt garnitura de orez(pt 3 persoane):
  • 1 cana orez basmati
  • 3 cani apa
  • 1 bucatica de 5 cm praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt

Mod de preparare

 Pt friptura: spalam carnea si soricul il radem putin cu cutitul. Uscam carnea de surplusul de apa cu servete de hartie. Mixul de condimente il pragatim in mojar: punem semintele de coriandru si chimen si le zdrobim. Adaugam sarea, boiaua, piper proaspat macinat si amestecam condimentele. Cu acest mix frecam bine bucata de carne pe toate suprafetele, adaugam si putin ulei de masline si frecam bine cu uleiul si mixul. Punem bucata de carne in punga pt cuptor, legam punga cu clips si intepam punga din loc in loc cu un ac in partea superioara. Dam friptura la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora si 40 minute. 

Pt garnitura:prazul il taiem in sferturi, si-l tocam marunt. Il punem la calit in ulei si unt. Dupa ce s-a inmuiat prazul, adaugam peste orezul basmati, apa, sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat. Punem capacul peste vasul Zepter, iar cand acul a ajuns in dreptul indicatorului rosu, oprim focul si lasam vasul acoperit 20 minute. 

Taiem friptura in felii si servim cu garnitura de orez si muraturile preferate. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez

Postat de timea

Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez

Spalam bine carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt. Carnea o crestam din loc in loc la o distanta...

Citeste continuarea

Friptura Stefania cu orez

Postat de oana_d

Friptura Stefania cu orez

Carnea se curata si se taie in asa fel incat sa aiba o forma lunguiata. De la mijloc se scoate o bucata de aprox. 100 g si se pune deoparte. Apoi friptura se bate pana cand se lateste bine de tot,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2014, 11:53
mi-e foameeee!!!
la 20.02.2014, 12:05
si mieeeeee... !!
la 20.02.2014, 12:07
Buna tare si prezentarea
la 20.02.2014, 12:12
la 20.02.2014, 12:13
Chiar daca nu mananc porc de cativa anisori buni stiu ca este foarte gustoasa combinatia.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking