Ingrediente
- 1 bucata cotlet de porc cu soric (aproximativ 1 kg)
- 1 punga pt friptura la cuptor
- mix de condimente: 1 lingurita coriandru, 1 lingurita chimen,1 lingurita sare, 1/2 lingurita boia afumata,1/2 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita piper
- 2 linguri ulei de masline
- pt garnitura de orez(pt 3 persoane):
- 1 cana orez basmati
- 3 cani apa
- 1 bucatica de 5 cm praz
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita unt
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt
Mod de preparare
Pt friptura: spalam carnea si soricul il radem putin cu cutitul. Uscam carnea de surplusul de apa cu servete de hartie. Mixul de condimente il pragatim in mojar: punem semintele de coriandru si chimen si le zdrobim. Adaugam sarea, boiaua, piper proaspat macinat si amestecam condimentele. Cu acest mix frecam bine bucata de carne pe toate suprafetele, adaugam si putin ulei de masline si frecam bine cu uleiul si mixul. Punem bucata de carne in punga pt cuptor, legam punga cu clips si intepam punga din loc in loc cu un ac in partea superioara. Dam friptura la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora si 40 minute.
Pt garnitura:prazul il taiem in sferturi, si-l tocam marunt. Il punem la calit in ulei si unt. Dupa ce s-a inmuiat prazul, adaugam peste orezul basmati, apa, sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat. Punem capacul peste vasul Zepter, iar cand acul a ajuns in dreptul indicatorului rosu, oprim focul si lasam vasul acoperit 20 minute.
Taiem friptura in felii si servim cu garnitura de orez si muraturile preferate. Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|