Friptura de porc cu ciuperci si cuscus

Postat de papabundetot in Porc
15 Iun 2014 | 2489 vizualizari
Friptura de porc cu ciuperci si cuscus

Mie imi place tare mult aroma cuscus-ului si pentru ca nu am mai facut de ceva vreme,astazi m-am gandit sa il includ in meniul de pranz.E un preparat extrem de simplu,se gateste in 5 minute si se poate asocia cu multe alte garnituri.

Ingrediente

  • Am folosit pentru friptura:
  • 5 felii carne de porc
  • sos de peste
  • otet de orez
  • ulei de porumb
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri de vin alb
  • Pentru ciuperci:
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • ulei de masline
  • sare,chilly,busuioc
  • Pentru cuscus:
  • o masura cuscus
  • 1 si 1/2 masuri apa
  • sare

Mod de preparare

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de peste,ulei de porumb si cativa stropi de otet de orez.Dupa ce am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus intr-o tigaie putin ulei de masline,1 catel de usturoi zdrobit ,apoi am pus bucatile de carne,pe care le-am lasat cam 3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni,am turnat peste ele vin alb si le-am dat la cuptor pana cand s-au  gatit complet.

Ciupercile le-am curatat si spalat,apoi le-am taiat in bucati mai mici,le-am asezat intr-o cratita,am pus peste ele ulei de masline,putina sare si chilly si le-am lasat sa se gateasca lent.Au lasat foarte multa apa,asa ca le-am lasat pe foc pana cand zeama a scazut mai bine de jumatate.Dupa ce am stins focul,am adaugat o mana de busuioc proaspat tocat marunt.

Cuscus-ul,l-am pus intr-un castron,peste el am pus apa clocotita cu sare,cat sa il acopere si inca putin peste,am acoperit castronul si l-am lasat asa cam 5 minute.Dupa ce toata apa a fost absorbita,am amestecat bine si asta a fost tot.

A fost o masa in esenta simpla dar foarte aromata si mi-ar placea sa cred ca si sanatoasa 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu ciuperci si cuscus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata

Reteta de la zacusca de vara o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html Ma intai pregatim costita afumata pe care o spalam bine, o portionam si o punem la fiert...

Citeste continuarea

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Postat de AdrianUdrea

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Se porneste cuptorul la 200 de grade. Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc. Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2014, 16:04
sarumana pentru masa!
la 15.06.2014, 16:04
Buna trebuie sa fie!
la 15.06.2014, 16:06
la 15.06.2014, 16:06
Sa iti fie de bine Claudia
la 15.06.2014, 16:13

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking