Ardei umpluti cu carne

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
26 Apr 2013 | 10990 vizualizari
Ardei umpluti cu carne

Cati dintre noi nu mancam in copilarie ardeiul umplut, dand "coaja" de-o parte...Amintindu-mi asta, m-am gandit sa fac ardei umpluti - nu mai facusem de multa vreme - sa testez daca si Rares al meu mananca asa cum mancam eu in copilarie. Si...surpriza...a mancat tot ;)

Ingrediente

  • 8 ardei potriviti;
  • 500 gr. carne de porc (sa aiba si putina grasime);
  • 2 cepe potrivite;
  • 1 morcov;
  • putin ulei;
  • 2-3 rosii;
  • marar;
  • patrunjel;
  • 1-2 linguri cu bulion/suc de rosii;
  • 1 ceasca cu orez;
  • sare;
  • piper

Mod de preparare

Spalam ardeii si le scoatem cu grija cotorul si semintele. 

Tocam ceapa si dam morcovul pe razatoarea cu gauri mici. Punem putin ulei intr-o tigaie si calim usor ceapa si morcovul adaugand o cana cu apa. Dupa 5 minute adaugam bulionul, orezul, sarea, piperul si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana ce scade apa.

Punem carnea intr-un castron incapator si adaugam amestecul din tigaie. Presaram marar si patrunjel tocat, potrivim iar de sare si piper si amestecam foarte bine.

Cu acest amestec umplem ardeii.

Din rosii taiem capacele mici pe care le asezam in capatul ardeiului umplut, astfel incat sa fim siguri ca in timpul fierberii nu iese umplutura.

Intr-o tigaie incapatoare punem putin ulei si apoi prajim usor - pe toate partile - ardeii umpluti.

Mutam ardeii rumeniti usor intr-un vas pe fundul caruia punem un strat de felii de rosii. Ii acoperim cu un amestec de apa si bulion sau punem suc de rosii, presaram din nou putina sare si piper si ii lasam la fiert, acoperiti cu capac, aproximativ 30 minute.

Punem apoi vasul cu ardei la cuptor, la 200 grade, timp de 30-40 minute pana scade putin sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 26.04.2013, 09:04
char daca e post , nu ma pot abtine sa nu cer macar unul , se poate ?
la 26.04.2013, 09:06
la 26.04.2013, 09:07
Si eu care credeam ca i-ai umplut cu mana...
la 26.04.2013, 09:13
Monica...serveste acum cat inca mai sunt
Catalina...i-am umplut cu lingurita
Motanel...
la 26.04.2013, 09:21
Si eu dau ardeiul la o parte ))
buna mancare

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking