Ingrediente
- Cartofi albi 4 bucăți mari,
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Ierburi de Provence (cimbru, rozmarin, cimbrișor, oregano, măghiran, busuioc) cca. 1 lingură.
- Pentru umplutură:
- Șuncă de curcan cca. 100 g,
- Piept de pui gătit cca. 100 g,
- Castraveți murați cca. 100 g,
- Ardei copt cca. 50 g,
- Cașcaval mozzarella cca. 100 g.
- Pentru topping:
- Cașcaval mozzarella ras cca. 100 g
Mod de preparare
Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence (cimbru, rozmarin, cimbrișor, oregano, măghiran, busuioc). Cartofii asezonați se pun la copt în vasul aparatului de gătit slow, la programul HIGH 60 de minute. La un interval de 30 de minute se întorc pe partea cealaltă.
Cartofii se taie în două și li se scoate o parte din miez, cu ajutorul unei linguri.
Miezul cartofilor se pasează, se amestecă cu sunca de curcan tăiată mărunt.. friptura de pui mărunțită în cubulețe, castraveții tăiați cubulețe, arediul copt tocat mărunt și cașcavalul mozzarella ras până ce se înglobează toate ingredientele.
În vase termorezistente unse cu puțin ulei de măsline, se pun cartofii goliți, în care se adaugă umplutura de mai sus și se presară cașcaval rasp e deasupra.
Se acoperă cu folie de aluminiu și se dau la copt în cuptorul preîncins cca.30 de minute la 200 grade.
La finalul timpului de gătire se descoperă cartofii și se mai lasă cca. 10 minute la copt pentru a prinde o crustă aurie.
Simplu și tare gustos.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|