Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
1 Apr 2024 | 441 vizualizari

Cartofi umpluți cu o combinație irezistibilă de bacon crocant, ciuperci aromate și mozzarella topită. Credeți că puteți refuza așa bunătate? Noi, nu! :)) Pentru rețeta de cartofi umpluți cu bacon și ciuperci sunt necesare câteva ingrediente: cartofi, bacon, usturoi, ciuperci, mozzarella.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci
  • 3 cartofi de dimensiuni medii, fierti în coajă
  • 100 g bacon, tăiat cubulețe
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 100 g ciuperci, tăiate felii
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper, după gust
  • 100 g mozzarella rasă

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci:

Fierbeți cartofii în coajă și crestați o felie în partea superioară a fiecăruia.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Într-o tigaie mare, căliți baconul tăiat cubulețe la foc mediu până devine crocant și aurit. Nu este nevoie să adăugați ulei, deoarece baconul va lăsa suficientă grăsime. Scoateți baconul crocant din tigaie și așezați-l pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

În aceeași tigaie, folosind grăsimea de la bacon, căliți ciupercile tăiate și usturoiul mărunțit până devin moi și aromele se amestecă bine, aproximativ 5-7 minute. Condimentați cu cimbru uscat, sare și piper după gust.

Tăiați un capac deasupra fiecărui cartof fiert și tăiați puțin din partea de jos pentru a se așeza stabil. Cu ajutorul unei linguri, scobiți partea de mijloc a cartofilor, lăsând un strat subțire pe pereți pentru a-i menține forma. Aveți grijă să nu străpungeți coaja.

Amestecați baconul crocant și ciupercile călite într-un bol. Umpleți generos fiecare cartof cu această compoziție.

Așezați cartofii umpluți într-o tavă de copt și presărați deasupra fiecăruia mozzarella rasă. Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți cartofii timp de aproximativ 10 minute sau până când mozzarella este complet topită și începe să se rumenească ușor. După ce sunt gata, scoateți cartofii umpluți din cuptor și serviți-i calzi, presărați cu puțin cimbru proaspăt tocat pentru un plus de aromă.

Vezi si reteta de Cartofi umpluti cu mozzarella si ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de hribi cu smantana

Postat de oanapl

Tocanita de hribi cu smantana

Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită....

Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de cristeena20

Ratatouille

 - Ceapa se taie solzisori si se pune in tigaie la calit cu ulei de masline. Intre timp taiem fasii ardeiul si dupa 5 minute cat ceapa se inmoaie usor pe foc adaugam si ardeiul. Punem la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2024, 16:34
Bună idee!
la 01.04.2024, 17:26
Fain...Am făcut și eu și mi-au plăcut...!
la 02.04.2024, 08:59
la 02.04.2024, 09:06
la 03.04.2024, 16:54

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking