Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Postat de privatelaura in Mancaruri de legume
10 Iul 2023 | 3500 vizualizari
Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Nu trece vara sa nu prepar aceasta Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi. Buna de te lingi pe degete si ma bucur ca baietii o mananca de fiecare data cu pofta. Cel mic ii spune tocanita "de galbenele", spre amuzamentul nostru :)))   Ca si ingrediente sunt necesare cateva: galbiori proaspeti, usturoi, ulei de masline, smantana si ceva verdeata (daca va place).  

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi
  • 1 kg galbiori proaspeti
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 lg ulei de masline
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia.

Intr-o tigaie mare (wok) se pune la incins uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt si un praf de sare. Se lasa pana se rumeneste usor, apoi se adauga galbiorii. 

Se lasa focul iute astfel incat galbiorii sa nu apuce sa lase zeama si sa se rumeneasca bine. 

Se adauga smantana si putina apa, se amesteca si se lasa la scazut, la foc potrivit. Se potriveste gustul cu sare si piper si, daca simtiti nevoia, se adauga iar usturoi.

Se lasa pe foc pana cand tocanita scade cat place fiecaruia (mie imi place uneori mai zemoasa) si se garniseste cu patrunjel verde tocat marunt.

Evident, se serveste cu mamaliguta calda si castraveti murati.

Daca mi-ar gati cineva asa, in fiecare zi as manca numai galbiori.

Vezi si reteta de Tuslama domneasca de burta cu galbiori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancarica de naut

Postat de simona72

Mancarica de naut

Nautul se pune intr-un castron incapator cu apa multa la hidratat, in care va sta peste noapte. Isi va dubla volumul si se va fierbe mai repede. A doua zi, spalati nautul in mai multe ape, puneti...

Citeste continuarea

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Postat de panacris

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2023, 18:49
la 11.07.2023, 06:13
o bunatate, stiu!
la 11.07.2023, 10:26
pe gustul meu!
la 17.07.2023, 13:50
Cea mai buna!
la 30.08.2023, 19:07
Mancarea asta este o delicatese!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking