Ingrediente
- 1 kg de piept de porc fara os
- amestec de condimente(sare,piper,boia,cimbru)
- 2 linguri ulei de masline
- pt sos:
- 250 ml vin rosu
- 50 ml otet balsamic
- 2 linguri miere
- sare
- piper
- citeva cuisoare
- citeva boabe ienibahar
- pt legume:
- 2 morcovi mari
- 3 cartofi mari
- 3 cepe rosii
- 1 legatura ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 1 ceasca apa
- 1 lingura ulei de masline
- sare
Mod de preparare
Carnea se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie. Partea cu soricul este crestata, sa treaca de soric pina la grasime, pe orizontala si pe verticala, sa formati romburi sau patratele. Se freaca bine de tot bucata de carne pe toate partile si prin crapaturile din soric, cu amestecul de condimente si putin ulei de masline. Se lasa la frigider 30 minute.
Dupa expirarea timpului se prajeste carnea pe ambele parti in 1-2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-a format o crusta se scoate si se pune intr-un vas termorezistent. in tigaia in care am prajit carnea punem celelalte ingrediente pt sos si lasam sa dea in citeva clocote. Punem sosul peste carne, acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pt o ora. Daca a scazut prea mult din sos mai adaugati vin rosu.
Legumele taiate in bucati mari se pun in tava pe linga carne, se stropesc cu ulei de masline, sare si se completeaza cu apa. Se acopera vasul si se mai da la cuptor 45 minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute la cuptor.
Serviti felii de piept de porc cu legume si sos.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|