Ingrediente
- 1,500 Kg pulpa de porc
- 7 cartofi mai mari
- carnati usor picanti
- 2 cepe
- 3 ardei rosii
- 2 morcovi mari
- 1 capatana de usturoi
- piper
- busuioc
- cimbru
- oregano
- frunze de dafin
- ulei
- sare
- 1 cescuta apa(100 mL)
- 1 cescuta vin rosu(100 mL)
Mod de preparare
Am pregatit intai un amestec din condimente putin ulei, sare si usturoi. Usturoiul l-am pisat si l-am frecat cu ulei ca la mujdei, apoi am adaugat condimentele si putina apa.
Carnea am feliat-o am batut-o putin ca pe snitele, am uns-o pe ambele parti cu amestecul respectiv si am asezat-o in tava unsa cu putin ulei si am stropit-o cu vin rosu.
Ceapa am taiat-o julien, la fel ardeii, morcovii rondele si cartofii cubulete.
Am asezat legumele peste carne in tava, am presarat peste ele sare si le-am stropit cu ulei. Am dat tava la cuptor la 200 grde pentru 35 minute, dupa care am scos-o si am asezat carnatii deasupra. Am dat din nou la cuptor pentru 15 minute la 160 grade.
Am servit alaturi de gogonele murate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume si carnati picanti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|