Ingrediente
- 1 bucata de limba de porc mai marisoara
- Buquet garni: cimbru, patrunjel, foi de dafin
- Boabe de piper
- 2 1/2 L de apa.
- 2 cepe
- 2 fire de praz
- 100 g de masline
- ½ ceasca de vin alb sec
- 1 ceasca de pasta de tomate
- 2 morcovi
Mod de preparare
Se pune apa sa fiarba, se va adauga limba de porc si restul ingredientelor, se pune capacul si se lasa sa fiarba bine, pentru a putea indeparta partea tare de deasupra. Incercam sa vedem daca s-a fiert aproximativ dupa 25-30 de minute iar daca este fiarte se scoate si se lasa putin in asteptare cat sa nu ne friga la mana cand vom curata stratul tare din exterior.
In acest timp ne vom apuca de curatarea legumelor - ceapa si prazul, sotam ceapa si adaugam si prazul taiat in bucati potrivite de marime.
Daca maslinele sunt sarate le vom desara. Dupa ce am curatat limba o vom taia in feliute potrivite si o vom introduce langa celelalte ingrediente care au fost deja la cuptor, Mai adaugam peste ingrediente, supa in care a fiert limba, adaugam si vinul si lasam sa fiarba. Vom adauga si maslinele aproape de final.
Gustam de sare si piper, adaugam si pasta de tomate si mai lasam 7 minute la fiert.
Servim cu patrunjel verde tocat.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de Porc cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|