Ingrediente
- 1 limba
- 1 foaie dafin
- 25 g faina
- 1 ceapa rosie
- 70 ml ulei masline
- 100 ml vin
- 150 ml bulion facut in casa
- 100 g masline fara samburi
- piper
- lamaie
Mod de preparare
Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf.
Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si adaugam si faina. Invartim usor sa se amestece faina cu bulionul.
Adaugam limba curatata de pielita groasa si feliata cam de 1 cm, maslinele feliate, vinul, piperul si foaia de dafin. Gustam si daca este cazul mai adaugam putina sare, depinde si de cat de sarate au fost maslinele. Daca este nevoie , se poate adauga si din zeama in care a fiert limba.
Pentru 30 de minute dam limba la cuptorul preincalzit sa scada din sos.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|