Ingrediente
- 2 limbi de porc ,
- 300 gr. masline,
- 5-6 cepe,
- 100 ml ulei,
- 2-3 linguri bulion,
- 1 lingura faina,
- piper,
- sare,
- 2 foi de dafin,
- 1 pahar vin alb,
- 1 lamaie
Mod de preparare
Limbile se tin in apa rece inainte de a se incepe prepararea, apoi punem la fiert in apa fierbinte cu sare.
Cand s-au fiert se inlatura pielita, si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii. Se taie fasii mici si se pun din nou la fiert, spumandu-se cand este nevoie.
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, apoi adaugam faina si bulionul, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Stingem cu zeama in care a fiert limba sau cu apa si lasam sa mai fiarba. Adaugam bucatile de limba, vinul, sare, piper si foaile de dafin si maslinele . Lasam sa mai fiarba citeva minute apoi asezam pe farfurie cu felii de lamaie.
Se poate servi cu un pahar de vin alb!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|