Limba cu masline si ardei

Postat de anomisana in Porc
15 Aug 2012 | 3851 vizualizari
Limba cu masline si ardei

Plictisita de aceleasi mancaruri stiute si rasstiute, chinuita de inspiratia care-mi lipsea complet, mi-am amintit intr-un tarziu de o mancare pe care nu am facut-o prea des, din pricina refuzului celor din jurul meu. E drept, si eu cand am auzit prima data de ea am fost reticenta, dar macar am incercat. De data asta, increzatoare in ceea ce pot prepara eu, mi-am pus in cap sa-l fac pe sotul meu macar sa guste. Dupa ce a gustat...nu s-a oprit din mancat decat dupa a doua portie.

Ingrediente

  • 2 bucati limba de porc sau de vita (eu am folosit de porc)
  • 1 telina potrivita
  • foi de dafin
  • ienibahar
  • 2 ardei rosii
  • 3 morcovi
  • 2-3 cepe albe
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 cutie suc de rosii
  • 200-300 g masline (de preferat fara samburi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Dupa ce am spalat bine limba in apa multa si rece, am pus-o in oala sub presiune cu telina curatata, foi de dafin si ienibahar, am pus apa pana la semn si am lasat sa fiarba 1 ora. Dupa aceea am scurs zeama, am curatat limbile de piele si vase de sange si le-am taiat felii.

Legumele curatate le-am taiat: morcovii rondele, ardeii bastonase si ceapa cu usturoiul feliute. Am tocat verdeata.

Am prajit ceapa in putin ulei incins pana s-a facut lucioasa, am adaugat morcovii, apoi limba feliata, ardeii si maslinele si am mai lasat vreo 2 minute pe foc. 

Am adaugat putina zeama in care am fiert limba si putina apa si am lasat sa se inabuse pana s-au inmuiat legumele.

Cand legumele au fost moi am adaugat rosiile si sucul de rosii si am mai dat intr-un clocot, apoi am adaugat feliile de usturoi, am mai dat un clocot si am stins focul. 

Pana s-a racorit putin mancarea am facut un piure de cartofi si gata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline si ardei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Reteta de limba de porc cu masline

Postat de Caty

Reteta de limba de porc cu masline

Iata cum se prepara Reteta de limba de porc cu masline Limbile de porc le oparim timp de 5 minute apoi le curatam de pielita. Dupa ce le-am curatat, le punem la fiert intr-o oala cu apa...

Citeste continuarea

Limbă de porc cu praz și măsline

Postat de panacris

Limbă de porc cu praz și măsline

Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina curățate dar lăsate întregi. Se adaugă și 2 foi de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2012, 16:19
eu n-am mancat niciodata limba ,desi am auzit ca-i foarte buna
la 15.08.2012, 16:19
la 15.08.2012, 16:22
la 15.08.2012, 16:28
La noi se găteşte acest fel după Crăciun. Ştiu cum e, îmi place şi am constatat că nu are reacţii adverse gen limbariţă Cel puţin la mine asta e ceva nativ
Deci mâncarea prezentată e
la 15.08.2012, 16:36
Parinte

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking