Ingrediente
- 3 limbi de purcel sau 1 limba de vita
- 5-6 cepe mari
- 300g masline
- 100ml ulei
- 4-5 linguri pasta tomate
- 1/2 lamaie
- sare, piper
Mod de preparare
Limba se pune la fiert in apa rece cu sare.
Cand este fiarta se curata si se taie felii.
Ceapa se curata si se toaca foarte marunt la robot pana se face ca o pasta sau se da pe razatoarea fina.
Se pune uleiul in cratita cu ceapa si se caleste 4-5 minute.
Maslinele (eu am pus fara samburi) se spala in apa rece si se adauga in cratita.
Se adauga apa si pasta de tomatesi se fierbe 15-20 minute.
Se adauga limba taiata felii si lumatatea de lamaie curatata de coaje si partea alba si taiata cubulete.
Se potriveste de sare (daca este cazul) si se pune piper.
Se fierbe (sau se pune la cuptor) 15-20 minute pana uleiul incepe sa iasa la suprafata.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|