Ingrediente
- 2 bucati limba de porc sau de vita (eu am folosit de porc)
- 1 telina potrivita
- foi de dafin
- ienibahar
- 2 ardei rosii
- 3 morcovi
- 2-3 cepe albe
- 1 cutie rosii in bulion
- 1 cutie suc de rosii
- 200-300 g masline (de preferat fara samburi)
- 3-4 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare
Dupa ce am spalat bine limba in apa multa si rece, am pus-o in oala sub presiune cu telina curatata, foi de dafin si ienibahar, am pus apa pana la semn si am lasat sa fiarba 1 ora. Dupa aceea am scurs zeama, am curatat limbile de piele si vase de sange si le-am taiat felii.
Legumele curatate le-am taiat: morcovii rondele, ardeii bastonase si ceapa cu usturoiul feliute. Am tocat verdeata.
Am prajit ceapa in putin ulei incins pana s-a facut lucioasa, am adaugat morcovii, apoi limba feliata, ardeii si maslinele si am mai lasat vreo 2 minute pe foc.
Am adaugat putina zeama in care am fiert limba si putina apa si am lasat sa se inabuse pana s-au inmuiat legumele.
Cand legumele au fost moi am adaugat rosiile si sucul de rosii si am mai dat intr-un clocot, apoi am adaugat feliile de usturoi, am mai dat un clocot si am stins focul.
Pana s-a racorit putin mancarea am facut un piure de cartofi si gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|