Tocanita din limba de porc

Postat de simona72 in Porc
23 Feb 2013 | 21454 vizualizari
Tocanita din limba de porc

Imi place carnea din limba de porc pt ca este foarte moale, are o alta textura fata de restul carnii. Nu toata lumea o maninca, iar daca nu ati mincat pina acum va recomand cu caldura sa o faceti.

Ingrediente

  • 1 kg limba de porc(aproximativ 3 bucati)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe albe
  • o ceapa rosie
  • 2-3 fire ceapa verde
  • un ardei iute
  • 2 ardei capia copti
  • 1-2 ardei grasi, rosu si galben
  • o conserva de rosii in bulion
  • 2 linguri chutney de mango
  • o cana de supa(pui, vita, legume, de care aveti)
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Limba de porc se spala si se curata de pielita de la baza limbii, se pune la fiert in apa si se fierbe doar pe jumatate.

Cind este gata o scoatem pe un tocator de lemn si asa fierbinte o curatam cu un cutit(o radem) de pielita groasa care o are la suprafata. Dupa ce am curatat-o o taiem felii de aprox 2-3 cm. Punem o cratita pe foc cu uleiul de masline, adaugam ceapa curata si taiata pestisor, ceapa verde taiata si ea, ardeiul iute, le lasam sa se caleasca putin, adaugam ardeiul gras taiat julien(eu am avut la congelator), ardeiul copt taiat bucati, rosiile din conserva taiate mare, adaugam si sucul de rosii, cele 2 linguri de chutnei de mango.

Le lasam pe foc sa fiarba putin impreuna, adugam limba taiata felii, supa,lasam sa fiarba pina carnea este moale, sare si piper dupa gust,verdeata la urma de tot.

Se serveste cu o garnitura de piure de cartofi si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din limba de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza calita cu piept de porc afumat

Postat de Valclaudia

Varza calita cu piept de porc afumat

Spalam varza si o tocam. Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati. Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii. Punem bucatelele de slanina...

Citeste continuarea

Chiftele de porc la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de porc la cuptor

Carnea de porc se toaca in masina de tocat,la fel si ceapa, usturoiul si painea. Se pun toate intr-un castron, adaugam condimentele, oul si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede formam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2013, 11:17
la 23.02.2013, 12:24
la 23.02.2013, 17:19
la 23.02.2013, 20:57
la 23.02.2013, 22:48
foarte bine arata

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking