Ingrediente
- 1 kg limba de porc(aproximativ 3 bucati)
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2 cepe albe
- o ceapa rosie
- 2-3 fire ceapa verde
- un ardei iute
- 2 ardei capia copti
- 1-2 ardei grasi, rosu si galben
- o conserva de rosii in bulion
- 2 linguri chutney de mango
- o cana de supa(pui, vita, legume, de care aveti)
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
Limba de porc se spala si se curata de pielita de la baza limbii, se pune la fiert in apa si se fierbe doar pe jumatate.
Cind este gata o scoatem pe un tocator de lemn si asa fierbinte o curatam cu un cutit(o radem) de pielita groasa care o are la suprafata. Dupa ce am curatat-o o taiem felii de aprox 2-3 cm. Punem o cratita pe foc cu uleiul de masline, adaugam ceapa curata si taiata pestisor, ceapa verde taiata si ea, ardeiul iute, le lasam sa se caleasca putin, adaugam ardeiul gras taiat julien(eu am avut la congelator), ardeiul copt taiat bucati, rosiile din conserva taiate mare, adaugam si sucul de rosii, cele 2 linguri de chutnei de mango.
Le lasam pe foc sa fiarba putin impreuna, adugam limba taiata felii, supa,lasam sa fiarba pina carnea este moale, sare si piper dupa gust,verdeata la urma de tot.
Se serveste cu o garnitura de piure de cartofi si muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din limba de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|