Tocanita de porc cu piure de cartofi

Postat de simona72 in Porc
11 Oct 2013 | 10215 vizualizari
Tocanita de porc cu piure de cartofi

Ingrediente

pt tocanita:

  • 800 gr pulpa de porc
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 rosii din conserva
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1 cana vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf de lingurita dulceata de ardei iute

pt piure:

  • 1 kg cartosi albi
  • sare dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 1 cescuta lapte

Mod de preparare

Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cuburi. Se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt, ardeiul gras taiat julien, foile de dafin, jumatate de cana de vin. Se lasa sa fiarba tocanita, cand scade vinul, sosul de pe tocanita se adauga si restul de vin, rosiile de la conserva taiate cubulete. Se lasa sa fiarba pana carnea este patrunsa bine. Se adauga restul ingredientelor si se potriveste dupa gust, iar la urma patrunjelul tocat fin.

Pt piure: curatam cartofii de coaja, ii taiem in jumatati sau sferturi si ii punem in apa cu sare la fiert. Cand sunt gata fierti, devin sfaramiciosi, se scurge apa de pe cartofi si se paseaza, se adauga sare dupa gust, unt si lapte pana ajungem la consistenta dorita de piure. Servim piure de cartofi cu tocanita de porc. Pofta buna!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Tocana de porc cu cartofi piure

Postat de Corina33

Tocana de porc cu cartofi piure

Se curata si se taie cuburi ceapa, ardeiul si rosia. Se pune ceapa cu ardeiul la calit in uleiul incins. Dupa 4-5 minute se adauga si carnea de porc taiata bucati, maghiranul si se mai caleste...

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi

Postat de momo121

Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi

Carnea o spalam in apa rece, o taiem bucati potrivite si o punem in tigaia incinsa cu ulei, o prajim pe ambele parti, pe urma punem ceapa si usturoiul taiate marunt alaturi de un praf de sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2013, 18:59
Cam mult mancati si totusi sunteti slabanogi....
la 11.10.2013, 19:01
las ca nici cu voi nu mie rusine
la 11.10.2013, 19:04
mai dar ce de mancare ai facut
la 11.10.2013, 19:05
O bunatate!
la 11.10.2013, 19:14
si cand te gandesti ca azi am mancat mamaliga cu branza si smantana...nu mai am, doar putina ciorba de ieri...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking