Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Postat de rocsi_1612 in Porc
19 Mar 2014 | 5024 vizualizari
Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Am mai zis si ma repet, sunt un mare fan al acestor tocanite si incerc mereu diverse combinatii pentru ca stiu ca au succes la toti si niciodata nu ramane nimic in farfurii. Probati si o sa vedeti ca este adevarat!

Ingrediente

  • 700 gr pulpa de porc dezosata
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 cutie mica mazare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele.

Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de carne si le rumenim usor pe toate partile. Adaugam 2-3 cani de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa vreo 15 minute punem morcovul, ceapa si cand carnea este fiarta mai bine de jumatate dam drumul cartofilor si rosiilor. Scurgem mazarea de zeama, o clatim si cu 10-15 minute inainte sa inchidem aragazul ii dam drumul in oala. Amestecam bine, dam gust cu sare si piper (daca mai este nevoie mai adaugati apa, dar fierbinte).  Spre final incorporam pasta de rosii, cimbrul uscat si catelul de usturoi taiat felii.
Mai dam doua- trei clocote si tragem tocanita de pe foc.

O lasam 10 minute acoperita, apoi poate fi servita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi

Postat de katty

Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi

Taiem carnea in bucati potrivite. In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit bine pe toate partile, adaugam ceapa tocata fin. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic. Amestecam ocazional....

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc

Postat de gurita_ta2005

Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,iar deasupra presaram oregano. Se adauga si carnea spalata si taiata fasii lungi.Se lasa cateva minute sa se inmoaie carnea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2014, 20:23
Ce bunatate!
la 19.03.2014, 20:28
Buna tare
la 19.03.2014, 20:29
ce mancarica buna!
la 19.03.2014, 20:30
vin si eu la masa....
la 19.03.2014, 20:35
Tare buna mancarica!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking