Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc

Postat de gurita_ta2005 in Porc
19 Iul 2013 | 3874 vizualizari
Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc

Am facut in seara asta reteta de la TOAMNA :D eu am modificat-o dar a iesit foarte buna http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-cu-mazare-44091.html

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 200 g mazare
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 cepe albe
  • 2 felii de ceafa de porc
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 leg marar
  • cimbru/vegeta/piper rosu/ghimbir
  • ulei masline
  • 2 pahare de apa

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,iar deasupra presaram oregano.

Se adauga si carnea spalata si taiata fasii lungi.Se lasa cateva minute sa se inmoaie carnea si ceapa.

Se adauga morcovul taiat feliute subtiri si ardeiul kapia taiat cubulete.Adaugam si vinul si condimentele.

Cand a scazut zeama adaugam mazarea scursa de zeama si cartofii taiati cubulete.

Punem 2 pahare de apa si acoperim cu un capac,lasam la foc potrivit sa fiarba.

Dureaza cam 30-40 minute.

Cand zeama a scazut se mai completeaza dupa gust cu condimente,se scoate pe o farfurie,se presara marar proaspat si piper rosu.

Se servesc cu gogosari si castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Postat de Dya

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient....

Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

Postat de mihaelar63

Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2013, 22:16
la 19.07.2013, 22:17
Cum nu se poate mai potrivită pentru mine la ora asta. Super!
la 19.07.2013, 22:17
Si din asta vreau
la 19.07.2013, 22:20
Si eu vreau , ca arata tare bine!!
la 19.07.2013, 22:20
vladimir

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking