Piure de dovleac cu muschiulet de porc

Postat de simona72 in Porc
27 Oct 2014 | 5292 vizualizari
Piure de dovleac cu muschiulet de porc

Zic sa continuam preludiu gastronomic cu inca o reteta cu dovlec...

Ingrediente

  • Pentru piure:
  • 1/2 dovleac placintar
  • 3 cartofi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de nucsoara(optional)
  • pentru muschiuletul de porc:
  • 1 muschiulet de porc
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita pasta de busuioc(busuioc tocat fin amestecat cu ulei de masline)
  • 1 ceasca pesmet facut in casa
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • ulei cu infuzie de usturoi si patrunjel

Mod de preparare

Pentru piure: cartofii se curata si se fierb in apa cu un praf de sare. Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se pasireaza bine dovleacul copt si cartofii fierti cu robotul vertical. Se adauga untul si smantana, se amesteca, se adauga sare dupa gust si nucsoara daca va place. 

Pentru muschiulet: se spala muschiuletul, se usuca cu prosoape de hartie si se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu putin ulei de masline si se "maseaza" putin muschiuletul. Se adauga si pasta de busuioc si se freac bine muschiuletul. Se da la frigider acoperit in folie alimentara pentru 2-3 ore. Se unge o tigaie gril cu 1-2 linguri ulei de masline si se pune la incins. Muschiuletul se da prin pesmet facut in casa:3-4 felii de paine veche de 2-3 zile, uscata pt 5 minute la cuptoul incins la 100 grade si maruntita la robotul de bucatarie, dar nu foarte fin, ca cea din magazin. Se prajeste muschiuletul in tigaia gril pentru 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se da la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 minute. Se lasa carnea sa se odihneasca 10 minute, se feliaza si se serveste cu piure de dovleac stropit cu putin ulei cu infuzie de patrunjel si usturoi. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac cu muschiulet de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de porc tras in ciocolata servit cu piure, ceapa cipollin si dovleac

Postat de nico15

Muschiulet de porc tras in ciocolata servit cu piure, ceapa cipollin si dovleac

Se taie muschiuletul in 2 sau 3 bucati, se sareaza si pipereaza si se trage la tigaie in ulei si un cub de unt pe toate partile, isi va schimba culoare se va albi putin, dupa care se da in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2014, 16:30
Te scap eu de muschiulet,ca n-ai voie..0
la 27.10.2014, 16:31
Bunatate
la 27.10.2014, 16:35
Cleme o bucatica ca ni fi foc
la 27.10.2014, 16:36
Babi, multumesc!<
la 27.10.2014, 16:37
Babi

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking