Tarta cu dovleac - bostan

Postat de nilgun in Dulciuri
19 Oct 2013 | 4192 vizualizari
Tarta cu dovleac - bostan

Ingrediente

Pentru aluatul de tarta

  • 500 gr. faina
  • 200 gr.unt
  • 2oua
  • 2 galbenusuri
  • jumatate de lamaie
  • 200 gr. zahar
  • zahar vanilat- 1 pliculet

Pentru pireul de dovleac

  • 1 cana mare de piure de dovleac
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca zahar
  • ghimbir macinat- jumatate de lingurita
  • scortisoara- 1 lingurita
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2-3 linguri de faina

Mod de preparare

Dovleacul il curatam, il taiem felii si il punem intr-o tava cu hartie de copt la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora.

Intre timp ne ocupam de aluatul de tarta. Untul il topim la microunde. Faina o punem intr-un castron, punem apoi zaharul, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie, zaharul vanilat si untul topit si framantam un aluat. Se pune in folie alimentara si se da la frigider. 

Intre timp pregatim si piureul de dovleac . Doveacul copt il blenduim ca pentru piure, punem toate ingredientele si facem un piure aromat si bun.

Scoatem aluatul, intindem o foaie cu care imbracam si peretii vasului in care vom coace tarta.Facem gaurele cu furculita.  Punem piureul de dovleac, deasupra am pus si aluat in forme de inimioare, si dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, cuptorul fiind foarte incins dinainte de la coptul dovleacului.

Taiem felii si mancam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac - bostan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

Postat de Bucataras

Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si...

Citeste continuarea

Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

Postat de Moni_alex

Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

Intr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2013, 14:04
chestia cu inimioarle red ca am furat-o de la Timea
la 19.10.2013, 14:05
Frumos
la 19.10.2013, 14:06
multumesc crisulina
la 19.10.2013, 14:15
la 19.10.2013, 14:17
ms motan

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking