Placinta si tarta cu dovleac

Postat de LadyCrs in Dulciuri
6 Noi 2012 | 6265 vizualizari
Placinta si tarta cu dovleac

Din ingredientele de fata am facut o tarta de dovleac, o tava normala de aragaz si inca una mai mititica.

Ingrediente

  • FOI:
  • 20 linguri apa
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 6 cani jumatate de faina
  • 4 oua
  • doua pliculete praf de copt stinse in otet
  • o esenta de rom
  • un zahar vanilat
  • UMPLUTURA:
  • 5 kg dovleac
  • 2 cani jumatate de zahar
  • un plic scortisoara
  • un zahar vanilat
  • Mai avem nevoie de margarina pentru uns tava si faina pentru intins foile.

Mod de preparare

Curatam dovleacul si il dam prin razatoare.

Il punem intr-o cratita adanca impreuna cu cele doua cani de zahar, 5-6 linguri de ulei, zaharul vanilat si le lasam la foc mic pentru a se cali.

Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas adanc si le batem; adaugam uleiul, apa, zaharul, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si esenta de rom si le batem bine cu telul pana se topeste zaharul. Apoi adaugam treptat faina cernuta (am folosit o faina de tara) pana o putem framanta cu mana. O framantam bine bine si o lasam deoparte.

Am impartit astfel aluatul : pentru tava de la aragaz am folosit 4 foi, pentru tava mai micuta in 4 foi mai mici pe care le-am rulat ca pe strudel, iar pentru tarta am folosit o foaie rotunda plus restul de coca pe care am modelat-o dupa imaginatie.

Ungem tavile cu margarina. Intindem prima foaie si o asezam in tava de la aragaz, punem din umplutur..putem adauga putin zahar daca mai dorim si scortisoara dupa gust; punem cealalta foaie, umplutura, zaharul si scortisoara si tot asa pana terminam. La final taiem placinta in bucati sanatoare, o ungem cu margarina pe alocuri si o introducem in cuptorul bine incins pentru circa 45-50 minute la foc mediu.

Sunt o nebunie foile, tare mult imi plac!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta si tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta dulce de toamna

Postat de mirela0911

Desert placinta dulce de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune...

Citeste continuarea

Tarta cu dovleac

Postat de merisor67

Tarta cu dovleac

Am inceput cu dovleacul pe care l-a curatat(adica Ady) si l-am trecut prin robot. L-am  stropit cu zeama de lamaie si l-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2012, 22:22
ce frumos ai impletit tarta
la 06.11.2012, 22:25
la 06.11.2012, 22:25
foarte buna!
la 06.11.2012, 22:27
vreau si euuuuu
la 06.11.2012, 22:32
ce frumos e impletita

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking