Tocanita de legume cu carne de porc

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
28 Aug 2013 | 49976 vizualizari
Tocanita de legume cu carne de porc

Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si cateva muraturi alaturi? Sper sa va placa.

Ingrediente

  • 400 gr. cotlet de porc fara os;
  • 4-5 cartofi;
  • 200 gr. baby morcovi congelati sau 1-2 morcovi proaspeti;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 1 ceapa;
  • 5 catei de usturoi;
  • 3 foi de dafin;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 500-600 ml. apa fierbinte;
  • 3 linguri cu ulei;
  • sare;
  • piper;
  • cimbru uscat;
  • patrunjel proaspat.

Mod de preparare

Punem uleiul intr-o cratita de inox si adaugam carnea taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor amestecand rar. 

Dupa aproximativ 15-20 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul capia taiat cubulete.

Adaugam sare, piper, foile de dafin, cimbru si amestecam. Adaugam apa fierbinte si lasam sa ajunga la punctul de fierbere.

Taiem cartofii in bucati potrivite si ii adaugam in momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Daca avem morcovi proaspeti (nu congelati) ii adaugam si pe ei, dupa ce i-am taiat rondele.

Amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute. Adaugam  baby morcovii(eu din acestia am folosit), cateii de usturoi pisati si mai lasam sa fiarba inca vreo 10 minute.

Oprim focul, adaugam patrunjel proaspat tocat si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de vinete

Postat de sufletista

Tocanita de vinete

Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin. Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul...

Citeste continuarea

Tocanita din legume si carne de porc

Postat de RODIMUR

Tocanita din legume si carne de porc

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie în forma dorită (de preferat în cubulețe ceva mai mari) și se pune în cratiță cu ulei, să se albească, la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2013, 15:51
la 28.08.2013, 15:53
ce culoare frumoasa
la 28.08.2013, 16:00
Cat de buna este cu muraturi!Ce culoare frumoasa are!
la 28.08.2013, 16:00
As manca oricand tocanita de cartofi... cand mai are si carnitaaaaa
la 28.08.2013, 16:02
he he eu am de postat una cu pui

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking