Tocanita de porc cu sos de cascaval si bulete de cartofi

Postat de ralu_ca in Mancaruri cu carne
18 Mai 2014 | 3867 vizualizari
Tocanita de porc cu sos de cascaval si bulete de cartofi

Ingrediente

  • 500 g pulpa porc
  • 4 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • maghiran 1 lingurita
  • boia iute
  • Sos cascaval:
  • 200 g cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 2 linguri unt
  • sare
  • bulete cartofi:
  • 500 g cartofi
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • sare

Mod de preparare

Am taiat carnea bucati mici. Ceapa taiata marunt si o calita in ulei. Am adaugat carnea taiata, usturoiul zdrobit si am condimentat cu sare, piper,maghiran si boia iute. Am turnat deasupra apa cat sa acopere bine carnea si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce carnea se inmoaie si se obtine un sosulet consistet
Pentru sosul de cascaval am pus intr-o tigaie la incins untul , apoi cascavalul ras si smantana. Am lasat sa dea cateva clocote si condimentam cu sare .

Cartofii curatati, i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert, am scurs apa si i-am zdrobit. Se adauga patrunjelul tocat, 2 oua faina. Condimentam cu sare, ii modelam si ii prajim in ulei. I-am scos pe servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Se monteaza farfuria astfel:  asezam o parte de tocanita, bulete de cartofi si deasupra din abundenta  sos de cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu sos de cascaval si bulete de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de miel cu cartofi

Postat de mena29

Tocanita de miel cu cartofi

Spalam carnea cu apa calduta si o portionam. O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau...

Citeste continuarea

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Postat de merisor67

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam. Spalam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2014, 16:28
Ar fi trebuit să faci două reţete, că uite, pentru bulete ai muncit suplimentar. Reţeta e faină, căci ingredientele adăugate acolo sunt toate cu un gust deosebit, ori, mai bine spus, pe gustul meu.
Aplaud de două ori, ca pentru două reţete.
la 18.05.2014, 16:28
Ce bunatate de tocanita!
la 18.05.2014, 16:43
la 18.05.2014, 17:12
la 18.05.2014, 18:25
imi place

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking