Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi

Postat de momo121 in Porc
9 Noi 2014 | 3442 vizualizari
Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi

Ingrediente

  • 1\2 carne de porc mai slaba
  • 1 ceapa
  • 1\2 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3-4 boabe de piper negru
  • boia dulce/iute dupa preferinte
  • patrunjel
  • o ceasca de vin rosu
  • o cana de apa
  • sare si piper
  • 2-3 linguri ulei
  • Pentru piure:
  • 4 cartofi mari
  • 2 lingura de unt
  • 1 iaurt grecesc sau smantana
  • 1 cescuta de lapte
  • sare
  • Apa pentru fiert cartofii

Mod de preparare

Carnea o spalam in apa rece, o taiem bucati potrivite si o punem in tigaia incinsa cu ulei, o prajim pe ambele parti, pe urma punem ceapa si usturoiul taiate marunt alaturi de un praf de sare pentru a impiedica ceapa sa se arda, adaugam ardeiul rosu taiat feliute mai mari, rosia taiata marunt,  foile de dafin, boabele de piper, vinul, apa si lasam la fiert pana scade toata apa, potrivim de sare si piper, boiaua si patrunjelul, mai lasam cateva minute si inchidem focul.

Pentru piure: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu o lingura de unt. Dupa ce au fiert, scurgem cartofii de apa, punem cealalta lingura de unt, sare si ii zdrobim, apoi adaugam iaurtul si laptele, amestecam bine pana s-au incorcorat bine toate ingredientele. 

Servim alaturi de muraturi sau salata de varza!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Postat de Constelatialeu

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare. Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am...

Citeste continuarea

Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

Postat de vio_dreams

Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat. Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.11.2014, 17:17
la 09.11.2014, 17:20
buna
la 09.11.2014, 17:21
la 09.11.2014, 17:29
Ce bunatate de tocanita ai facut!
la 09.11.2014, 17:31
Multumesc!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking