Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi

Postat de momo121 in Porc
9 Noi 2014 | 4957 vizualizari
Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi

Ingrediente

  • 1\2 carne de porc mai slaba
  • 1 ceapa
  • 1\2 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3-4 boabe de piper negru
  • boia dulce/iute dupa preferinte
  • patrunjel
  • o ceasca de vin rosu
  • o cana de apa
  • sare si piper
  • 2-3 linguri ulei
  • Pentru piure:
  • 4 cartofi mari
  • 2 lingura de unt
  • 1 iaurt grecesc sau smantana
  • 1 cescuta de lapte
  • sare
  • Apa pentru fiert cartofii

Mod de preparare

Carnea o spalam in apa rece, o taiem bucati potrivite si o punem in tigaia incinsa cu ulei, o prajim pe ambele parti, pe urma punem ceapa si usturoiul taiate marunt alaturi de un praf de sare pentru a impiedica ceapa sa se arda, adaugam ardeiul rosu taiat feliute mai mari, rosia taiata marunt,  foile de dafin, boabele de piper, vinul, apa si lasam la fiert pana scade toata apa, potrivim de sare si piper, boiaua si patrunjelul, mai lasam cateva minute si inchidem focul.

Pentru piure: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu o lingura de unt. Dupa ce au fiert, scurgem cartofii de apa, punem cealalta lingura de unt, sare si ii zdrobim, apoi adaugam iaurtul si laptele, amestecam bine pana s-au incorcorat bine toate ingredientele. 

Servim alaturi de muraturi sau salata de varza!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Carne de porc gatita la tuci

Postat de Constelatialeu

Carne de porc gatita la tuci

Pulpa de porc o taiem bucatele mai micute. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam uleiul, apoi bucatelele de carne, presaram un pic de sare, lasam focul foarte mic, adaugam o ceasca cu apa si...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de mirela0911

Escalop de porc cu ciuperci brune

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2014, 17:17
la 09.11.2014, 17:20
buna
la 09.11.2014, 17:21
la 09.11.2014, 17:29
Ce bunatate de tocanita ai facut!
la 09.11.2014, 17:31
Multumesc!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking