Ghiveci de legume pentru iarna

Postat de Brindusa in Conserve
28 Sep 2011 | 28391 vizualizari
Ghiveci de legume pentru iarna

Un ghiveci de legume, pe care eu il fac de mai multi ani, si care la iarna se va transforma intr-o mancare cu aroma de vara. Se pot folosi si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia.

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • 2 kg rosii
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1/2 kg ardei
  • 1/2 kg dovlecei
  • 1 l ulei
  • 2 + 3 linguri de sare

Mod de preparare

Taie rosiile felii rotunde. 

Curata coaja vinetelor o fasie da una nu.  Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine.

Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii.

Taie ceapa rondele

Taie ardeii fasii.

Fierbe 1 litru de apa cu 1 lingura de sare si pune fasolea verde. Fierbe-o 5 minute, pana se inmoaie. Scurge bine fasolea

Intr-o cratita (sau mai multe) potrivita pentru cuptor amesteca toate legumele cu 3 linguri de sare si 1/2 litru de ulei. Pune cratita in cuptor pentru 20 de minute.

Pune legumele in borcane si acopera-le cu lichidul lasat de acestea in cratita. Daca lichidul nu ajunge ca sa le acopere, completeaza cu ulei. Inchide bine borcanele cu capace.

 Pune borcanele intr-o cratita mare, pe fundul careia ai pus cateva ziare. Pune apa peste borcane, sa le acopera minim 2/3. 

Din momentul in care apa clocoteste, pune un capac peste borcane si fierbe-le 30 minute. Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci pentru iarna

Postat de ianculubita

Ghiveci pentru iarna

Bamele cu codita taiata,le spal,le oparesc 3-4min in bors(facut de mine),apoi le scot intr-un vas cu apa rece; restul legumelor curatate,spalate si taiate rondele sau cuburi; eu am folosit...

Citeste continuarea

Ghiveci pentru iarna

Postat de lili

Ghiveci pentru iarna

Se taie ceapa marunt, morcovii de dau pe razatoare si se pun la calit. Se adauga ardeiul taiat cubulete si la urma vinetele curatate si taiate cubulete.Cand sunt calite bine legumele adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2011, 22:28
cred ca e delicios...
la 28.09.2011, 22:52
Brindusa, si ce mincarica putem face din ele la iarna?
la 28.09.2011, 23:01
Bucataras, fiecare dupa imaginatie Poti gati niste carne , apoi adaugi un borcan din legumele astea, si niste usturoi.
Sau fara carne, mai inabusi putin niste ceapa si usturoi si adaugi legumele.
Sau cu niste orez. Mai vrei idei?
la 28.09.2011, 23:12
harnicuta foc foc
la 29.09.2011, 08:35
bun bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking