Ghiveci de linte

Postat de Toamna07 in Mancaruri de legume
12 Mai 2014 | 3279 vizualizari
Ghiveci de linte

O alta reteta de mancare gatita ,sanatosa si satioasa ,cu legume si carnaciori semiafumati. Lintea are o valoare nutritionala ridicata,continut ridicat de proteine si fibre,vitamine din complexul B,fier,fosfor,magneziu,potasiu,zinc ,ca si soia sau nautul.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 portii generoase :
  • 500 g linte fiarta
  • 4 carnaciori fripti
  • 300 g ciuperci fripte in tigaie cu putina sare
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 morcovi medii, taiati in felii subtiri
  • 3 ardei copti tocati
  • 3 cartofi taiati cuburi
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de maghiran
  • putina boia iute
  • 3 linguri cu bulion
  • sare si piper
  • ceapa verde pentru decor

Mod de preparare

Intr-o cratita intinsa, incingem 100 ml de ulei si calim la foc mic ceapa.Adaugam morcovii feliati si-i alergam un pic prin cratita .Punem si cartofii,adaugam 200 ml de apa si lasam la capac pana cand legumele sunt pe jumatate fierte

Acum,punem lintea, ardeii copti tocati ,ciupercile fripte si carnaciorii fripti taiati in bucatele mai mici. Mai punem putina apa,daca mai este nevoie. Amestecam, lasam 5 minute sa clocoteasca si sa se intalnesca aromele; adaugam usturoiul zdrobit. Punem si bulionul diluat in 50 ml de apa,boia iute,maghiranul,sare si piper.Inca 5 minute pe foc mic - si gata .

Mie imi place sa aduc un plus de savoare acestei mancari prin faptul ca adaug ciupercile,ardeii si carnaciorii, fripti in prealabil.

Servim ghiveciul in bol de paine si presaram ceapa verde tocata.

Sa aveti pofta, este delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de linte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare taraneasca de legume

Postat de ancutsa

Mancare taraneasca de legume

Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte. A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2014, 17:12
Super bun ghiveciul, iar servit in paine il face si mai apetisant!
la 12.05.2014, 17:19
la 12.05.2014, 17:20
Fain prezentat şi cred că minunat la gust.
la 12.05.2014, 17:40
bravoo, asa bogat si gustos!
la 12.05.2014, 18:05
buun buun

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking