Ingrediente
- 6 vinete mari
- 1 kg gogosari
- 2 kg ardei capia+ardei gras
- 1 kg rosii (cu aproximatie)
- 1/2 kg ceapa
- foi de dafin
- 125 ml ulei de masline
- piper
- sare
Mod de preparare
Cea mai migaloasa parte la prepararea zacuscai e coptul, se stie, in rest se face foarte usor.
Deci, am copt pentru inceput toate legumele, mai putin ceapa, dupa care le-am curatat de pielite si de seminte. Vinetele le-am lasat la scurs.
Intr-o cratita am pus ulei la incins ( nu foarte mult, pentru ca mie nu-mi place sa iasa uleioasa) si am adaugat ceapa taiata pestisor.
Cand ceapa a devenit usor sticloasa am adaugat legumele rupte fasii. Am avut grija sa amestec din cand in cand pentru a nu se prinde legumele de fundul cratitei. Am pus trei foi de dafin si am condimentat cu sare si piper.
Am lasat legumele la fiert la foc mic, cam doua ore, pana a scazut zeama.
Am sterilizat borcanele si le-am umplut cu zacusca fierbinte.
Bineinteles ca am uns intai o felie de paine cu zacusca, de pofta.
Mi-au iesit 2 borcane mari de 800 si vreo 4 de 400 g.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|