Zacuscă cu vinete

Postat de diaconta in Zacusca
28 Aug 2012 | 8689 vizualizari
Zacuscă cu vinete

Din categoria"Mama munceste,eu doar ma laud cu rezultatul".

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 2 kg vinete (cântarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 1 kg ceapa
  • 400 gr pasta de rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • 750 ml ulei
  • Sare,piper

Mod de preparare

Vinetele se coc pe gratar si se curata.Se lasa pana se scurge zeama din ele.

Gogosarii se taie felii si se toaca in robotul de bucatarie sau se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata si se da si ea prin robot.

Ceapa si gogosarii se prajesc separat in ulei.Apoi se amesteca,se adauga vinetele,pasta si sucul de rosii,sare  si piper dupa gust.Se lasa sa fiarba o ora pe aragaz,amestecand continuu,apoi se pune cratita in cuptor inca o ora si jumatate.La final uleiul va iesi la suprafata,vom avea nevoie de ulei si in borcane pentru ca aceasta sa se pastreze in conditii bune.

Punem zacusca calda in borcane avand grija sa ramana ulei deasupra in fiecare borcan si le acoperim cu o patura pana cand se racesc.

Din cantitatea aceasta au rezultat 13 borcane de 420 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2012, 19:07
Uite cine este harnicuta
la 28.08.2012, 19:09
super bine arata!!! si eu am mancat deja zacusca dar facuta de mama
la 28.08.2012, 19:10
Ai facut o zacusca super
la 28.08.2012, 19:12
buna buna
la 28.08.2012, 19:27
foarte buna si gustoasa!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking