Zacusca de vinete

Postat de MotanLaOale in Zacusca
15 Sep 2014 | 15337 vizualizari
Zacusca de vinete

Foarte buna pentru iarna.

Ingrediente

  • 3 kg vinete (coapte, curatate si scurse)
  • 2 kg gogosari (curatati)
  • 0,5 kg ardei capia (curatati)
  • 2 kg ceapa (curatata)
  • 1 l ulei
  • 0,8 kg pasta tomate
  • 10 foi dafin
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura piper macinat
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Vinetele se coc pe tabla sau pe flacara, se curata si se lasa la scurs.

Gogosarii si ardeii capia se spala, se curata si se toaca la robot sau se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata si se toaca la robot sau se da prin masina de tocat.

Intr-o oala mare cu fundul gros si pusa pe tabla, contra afumarii, se pune uleiul si se caleste ceapa 10 minute.

Se adauga gogasarii si ardeii capia si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, 1,5 ore.

Se adauga foile de dafin, piperul si 1 lingura sare.

Cand scade se adauga vinetele tocate grosier.

Se amesteca si se fierbe in continuare pana scade la consistenta dorita, amestecand din timp in timp inca 1 ora.

Cand are consistenta dorita se adauga pasta de tomate si se mai fierbe 25-30 minute.

Se amesteca tot timpul si eu am scos si foile de dafin cum dadeam de ele.

Se gusta, se potriveste de sare si se adauga zaharul.

Se mai da un clocot si este gata.

Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor 10-15 minute.

Zacusca se pune fierbinte in borcanele fierbinti si se pun capacele.

Borcanele umplute se pun in cuptorul incins pentru 30 minute pentru sterilizare.

Se scot din cuptor si se pun sub patura pentru racire pana a doua zi.

Se pun in camara la pastrare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2014, 11:53
la 15.09.2014, 11:58
o bunatate
la 15.09.2014, 12:01
la 15.09.2014, 12:28
Buna!!!
la 15.09.2014, 13:29

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking