Zacusca de vinete si masline

Postat de Irina in Mancaruri de legume
9 Sep 2013 | 10792 vizualizari
Zacusca de vinete si masline

E prima data cand fac zacusca si sunt foarte incantata de rezultat!

Ingrediente

  • 2 kg vinete
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg rosii
  • 1kg ceapa
  • 400 ml ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura sare
  • piper
  • masline

Mod de preparare

Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor! 

Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii.

Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am lasat-o deoparte, acoperita.

Legumele coapte le-am scos in doua vase, le-am sarat si le-am acopeit cu capace, pentru a se desprinde coaja mai usor de pe ele. Le-am curarat de coaja si de samburi.

Am tocat pe rand legumele la robot, nu foarte fin, pentru ca mie imi place sa gasesc bucati de legume prin zacusca.

Intr-un vas am pus ulei la incins, am adaugat ceapa tocata si am amestecat pana adevenit usor sticloasa.

Am adaugat vinetele coapte, apoi ardeii si gogosarii tocati, dupa care am pus si rosiile mixate.

Am adaugat foile de dafin si am lasat legumele la fiert, la foc moale, cam doua ore.

Am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca, chiar daca fundul vasului meu e destul de gros.

Aproape de final am adaugat o lingura de sare si cateva linguri de masline. 

Cand zacusca e fiarta bine am oprit focul si dupa ce s-a racit putin am pus-o in borcane.

In mod normal, borcanele se pun la cuptor, la bain-marie, pentru sterilizare, dar la cantitatea pe care am facut-o, nu are rost, le consumam direct.

Am facut cam 9 borcane de zacusca, vreo doua deja le-am papat, maine mai dau vreo doua...deci se cam termina si trebuie sa o iau de la capat, nu? 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca de legume

Postat de Irina

Zacusca de legume

Cea mai migaloasa parte la prepararea zacuscai e coptul, se stie, in rest se face foarte usor. Deci, am copt pentru inceput toate legumele, mai putin ceapa, dupa care le-am curatat de pielite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2013, 23:38
Cu siguranta e minunata!
la 09.09.2013, 23:53
la 10.09.2013, 06:08
Vai, Irina, ai venit cu reţeta la ora asta târzie crezând că n-am să vin să cer? Îmi place zacusca, îmi place cu pâine de casă şi ceapă de apă.
la 10.09.2013, 06:19
ce reteta faina
la 10.09.2013, 06:54
o bunatate..

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking