Ingrediente
- 250-300 grame de mazăre
- 3 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1/2 ardei gras roșu
- 2 roșii
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
- 1 lingură de pastă de tomate
- sare
- piper
- cimbru
- pătrunjel tocat
- 2 cârnați afumați de porc
Mod de preparare
Mazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot.
Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru mâncărică.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, se taie julienne și se călește cu ceapa și usturoiul. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și o lingură de pastă de tomate. Se călesc înăbușit toate legumele, până ce mai scade puțin lichidul lăsat de roșii.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjeii) se spală, se taie rondele și se adaugă în vasul cu legumele călite. Se adaugă 250-300 ml de apă și se fierb ingredientele la foc mic, înăbușit.
Când mazărea a dat în clocot, se strecoară și se adaugă în oala cu legumele care fierb înăbușit. Se lasă mâncărica la fiert încă două-trei clocote, până ce scade sosul și toate legumele sunt bine pătrunse.
Se condimentează după gust cu: sare, piper, cimbru și se presară pătrunjel tocat.
Se servește caldă, cu cârnați afumați de porc, rumeniți frumos în tigaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de mazăre, cu morcovi și cârnați afumați de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|