Mâncărică de ștevie cu ou poșat

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume
23 Apr 2016 | 4290 vizualizari
Mâncărică de ștevie cu ou poșat

Ingrediente

  • 1 castron mare cu ștevie - aprox. 1 kg 1 legătură ceapă verde 1/2 ardei gras/kapia roșu 100 ml suc de roșii 4 linguri ulei de măsline 4 ouă sare piper pătrunjel verde

Mod de preparare

Se spală bine frunzele de ștevie.  Se înlătură nervura îngroșată a fiecărei frunze. Se pune apă la fiert cu un praf de sare.  Să folosim o oală mai mare pentru a ne încăpea toate frunzele odată. Când apa începe să clocotească, se adaugă frunzele de ștevie și se lasă maxim 3 minute. Se scot frunzele într-un castron cu apă rece, apoi se pun la scurs. Când s-au mai răcit, se toacă grosier. Se călește ceapa verde tocată mărunt în ulei. Pentru cei care evită prăjelile, pot adăuga și apă. Se adaugă și ardeiul kapia tocat mărunt. Se lasă la foc mic 5 minute. Adăugăm sucul de roșii, 200 ml apă și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm ștevia și după 2-3 minute oprim focul. Condimentăm cu sare și piper. Acum ne ocupăm și de ouă. Se pune apă la fiert într-o oală. Când aceasta începe să fiarbă, adăugăm 1 lingură oțet și cu o lingură amestecăm în așa fel încât să facem un mic vârtej. Oul spart din prealabil într-un castronel se răstoarnă în vârtejul creat. Se lasă 3 minute pentru un gălbenuș moale și 6-7 minute pentru un gălbenuș închegat. Se poate orna la servire cu frunzulițe de pătrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de ștevie cu ou poșat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Postat de andaoana

Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi). Ceapa verde am tocat-o mai mare , iar usturoiul l-am pisat ....

Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de Irina

Ratatouille

Am spalat legumele si le-am curatat de coaja. Intai am taiat vinetele rondele, cu ajutorul robotului, apoi le-am pus intr-o sita cu putina sare la scurs. Am taiat si dovleceii si cepele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2016, 17:36
la 23.04.2016, 17:38
Imi place!
la 23.04.2016, 18:55
la 23.04.2016, 18:57
la 23.04.2016, 19:09
super reteta!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking