Ingrediente
- 1 varză mică, de aproximativ 1 kg
- 1 ceapă de mărime medie
- 6-8 căței de usturoi
- 1 roșie de mărime medie
- 1 ardei gras mic (galben)
- 1 ardei capia mic (roșu)
- 1 morcov de mărime medie
- 1 pahar cu suc de roșii
- sare
- piper
- ulei
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Se spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.
Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul.
Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează și se pune varza tăiată fideluțe. Ardeii se taie tot fideluțe iar morvovul rondele subțiri. Când varza s-a inmuiat, se adaugă ardeii, morcovul și 1 pahar cu suc de roșii (eventual și 1 pahar cu apă, dacă este nevoie) și se lasă să fiarbă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței. Când a scăzut, se adaugă sare, piper și boia dulce, după gust.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica din varza dulce, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|