Mancarica taraneasca cu carne de vita

Postat de oanapl in Vita
22 Sep 2021 | 4100 vizualizari
Mancarica taraneasca cu carne de vita

Văzusem la Merisor o mâncarică tărănească și mi-a făcut cu ochiul. Eu am pregătit-o cu carne de vită și a ieșit delicioasă. Se poate pregăti și cu carne de porc sau afumătură și iese grozav de bună.

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 cepe roșii
  • 1 morcov
  • 3-4 căței de usturoi
  • 100 g gogoșari în oțet
  • 150 g suc de roșii (sau 4-5 roșii pasate)
  • 300g carne de vită
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • pătrunjel

Mod de preparare

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare.
Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.
Toci ceapa mărunt, usturoiul felii, morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le călești. Adaugi condimentele și 2 căni din apa în care a fiert carnea. Adaugi carnea și sucul de roșii și lași să fiarbă la foc potrivit.

Tai gogoșarii felii și îi adaugi peste restul ingredientelor.

Cartofii fierți, îi treci prin jet de apă rece și îi decojești.
Îi feliezi și îi adaugi peste celelalte ingrediente, îi amesteci bine și îi lași să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, timp în care asezonezi gustul mâncării cu sare, piper, cimbru.
Scoti după 15 minute foaia de dafin, pentru că devine amăruie, dacă se fierbe mult.

O parte din cartofi se vor sfărâma și vor îngroșa mâncarea, așa că amesteci din când în când ingredientele, să nu se lipească.
După stingerea focului, adaugi pătrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica taraneasca cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa

Postat de timea

Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa

Preparare Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa  Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul.  Adaugam...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de vita

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2021, 16:13
Bună...!
la 22.09.2021, 16:19
gustoasa!
la 22.09.2021, 16:23
la 22.09.2021, 17:24
buna!
la 22.09.2021, 17:26
Buna mancarica !!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking