Mar copt cu nuca si amaretto

Postat de alinutza1983 in Dulciuri
9 Oct 2010 | 4938 vizualizari
Mar copt cu nuca si amaretto

Pentru ca e sezonul merelor.............

Ingrediente

  • 4 mere
  • 4 lingurite zahar
  • 50 gr miez de nuca
  • 80 ml amaretto

pentru decor:

  • frisca, topping ciocolata

Mod de preparare

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si semintele acestora.

2. Dupa prima operatiune, lasam merele la scurs si luam miezul de nuca, il taiem in bucatele mici si il amestecam cu 4 lingurite de zahar ( daca va place gustul puteti pune si scortisoara, asa cum am facut si eu ).

3. Se umplu merele cu amestecul de nuca si zahar, apoi se stropesc cu jumatate din cantitatea de amaretto si se pun intr-o tava; se da totul la cuptor, pentru cam 20 min, la foc mediu.

4. Merele sunt gata in momentul in care facand proba cu o scobitoare , aceasta intra cu usurinta in pulpa fructului ( nu intampina nicio rezistenta, asa cum se intampla cand marul este crud ).

5. La final , marul copt se va stropi cu restul de amaretto ramas. Se decoreaza dupa plac, cu frisca, fulgi de ciocolata, ciocolata topita, etc.

Este un desert simplu, taaareeeeeee aromat si rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mar copt cu nuca si amaretto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Postat de diaconta

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Am pregatit mai întâi pandispanul. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul. Am pus vanilia si am încorporat usor...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2010, 19:36
vreau si eu asa ceva
la 09.10.2010, 19:58
Ce desert sanatos si......buuuuun !
la 09.10.2010, 20:01
si cine te opreste sa-ti faci gabitzu lu mama?
la 09.10.2010, 20:02
f bun
da in loc de amaretto nu merge si altceva?
la 09.10.2010, 21:57
yammy

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking