Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel

Postat de ctlina in Sosuri
29 Iul 2018 | 6860 vizualizari

Aceasta marinata este indispensabila in Maroc si este diferita de la o regiune la alta. In general contine: patrunjel, chimen, usturoi, paprika si ulei de masline. Se foloseste pentru a marina pestele sau carnea. In Algeria este deasemenea foarte folosita : se pune mult chimen, se foloseste atat patrunjel cat si coriandru si se adauga otet sau zeama de lamaie la sfarsit. Se foloseste pentru salate de cartofi sau de morcov- zroudiya mchermla , cat si pentru tajine cu carne si peste. O puteti pregati inainte si conserva in borcan la frigider.   Ce bunatate acest sos, l-am facut numai cu patrunjel caci aveam o recolta mare dar puteti sa faceti si cu coriandru (jumatate coriandru, jumatate patrunjel). Il voi face in mod regulat, se pastreaza foarte bine intr-un borcan inchis la frigider sau se poate congela.  https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/marinatasos-chermoula-cu-patrunjel.html

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 29.07.2018, 23:21
Cred ca este tare bun, cu aceste condimente...! Merita incercat..
la 30.07.2018, 02:30
la 30.07.2018, 08:23
Interesanta!
la 30.07.2018, 08:52
la 30.07.2018, 10:07
Bun sos!
la 30.07.2018, 10:49
Bun,bun!
la 30.07.2018, 11:30
la 30.07.2018, 12:12
Gustos sos!
la 30.07.2018, 14:38
Bun!
la 31.07.2018, 09:08
Superbe arome!
la 18.08.2018, 13:44
Un sos foarte bun și aromat!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking