Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel

Postat de ctlina in Sosuri
29 Iul 2018 | 6866 vizualizari
Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel

Aceasta marinata este indispensabila in Maroc si este diferita de la o regiune la alta. In general contine: patrunjel, chimen, usturoi, paprika si ulei de masline. Se foloseste pentru a marina pestele sau carnea. In Algeria este deasemenea foarte folosita : se pune mult chimen, se foloseste atat patrunjel cat si coriandru si se adauga otet sau zeama de lamaie la sfarsit. Se foloseste pentru salate de cartofi sau de morcov- zroudiya mchermla , cat si pentru tajine cu carne si peste. O puteti pregati inainte si conserva in borcan la frigider.   Ce bunatate acest sos, l-am facut numai cu patrunjel caci aveam o recolta mare dar puteti sa faceti si cu coriandru (jumatate coriandru, jumatate patrunjel). Il voi face in mod regulat, se pastreaza foarte bine intr-un borcan inchis la frigider sau se poate congela.  https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/marinatasos-chermoula-cu-patrunjel.html

Ingrediente

pentru 200-250 g de sos :

  • 1 cana plina de frunze de patrunjel
  • 1 lingurita de sare mare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingura de paprika
  • 1 lingura de chimen pudra
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura buna de concentrat de rosii
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer.

Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen.

Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca zeama de lamaie sau otet.

Marinata este gata, o puteti folosi imediat sau conserva intr-un borcan la frigider.

Fierbeti cartofi noi si rumeniti-i intr-o tigaie cu un pic de acest sos, este delicios.

Iata si o reteta de tajina marocana cu peste marinat in acest sos delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata

Postat de ctlina

Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel . Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp. Puneti rosiile date pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2018, 23:21
Cred ca este tare bun, cu aceste condimente...! Merita incercat..
la 30.07.2018, 02:30
la 30.07.2018, 08:23
Interesanta!
la 30.07.2018, 08:52
la 30.07.2018, 10:07
Bun sos!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking