Mascarpone de casa
Postat de Lia1 in Prajituri 14 Apr 2014 | 16434 vizualizari
Am observat aici, pe site, dar si in blogosfera, o avalansa de torturi si prajituri care au in componenta crema pe baza de mascarpone. M-am ajutat mai intai pe mine si m-as bucura daca o gasiti si voi de ajutor. Se adreseaza celor din localitati mici care nu au supermarket in localitate, eu asa am observat, ca mascarpone la pret jos sunt doar produsele marca proprie a unui supermarket. In rest, diferenta este considerabila. Nici un mare efort peivind prepararea. Doar se amesteca la cald compozitia care nu are mai mult de doua ingrediente si apoi o lasi de capul ei la sedimentat, nu trebuie sa ii mai faci nimic. Vei obtine o compozitie neteda, cremoasa, groasa, mai consistenta decat cea din magazin si, desigur, mult mai ieftina decat sortimentele cu pretentii. Pentru asta, vei folosi fara grija smantana lichida cea mai ieftina. Italienii folosesc aceasta branza in preparate dulci dar si sarate. Toti ati mancat si cunoasteti Tiramisu, exista insa multe alte retete delicioase cu mascarpone.
Inapoi la reteta
|