Matoke

Postat de CookieMonster in Aperitive / Garnituri
9 Apr 2013 | 5369 vizualizari
Matoke

Este o mancare dulce picanta foarte savuroasa

Ingrediente

  • 4 banane mici
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 20 g unt
  • 1 ceapa mica tocata
  • 2 rosii taiate bucati
  • 2 catei de usturoi
  • mix piper
  • 1/2 ardei capia
  • oregano
  • boia iute
  • chilli
  • 200 ml supa concentrata de vita
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Bananele se curata, se taie rondele mai groase si le stropim cu zeama de lamaie

2. Incingem untul intr-o tigaie mare si adaugam ceapa tocata marunt, lasand-o la calit 3 minute. Punem rosiile, piperul, ardeiul capia, chilli si ustruroiul. Se lasa la inabusit cateva minute. Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia. 

3. Turnam supa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa clocoteasca.

4. Micsoram flacara si adaugam bucatile de banane. acoperim vasul cu un capac si lasam bananele sa fiarba pana se inmoaie ( 15 - 20 min)

Preparatul se serveste fierbinte, decorat cu oregano ( in reteta originala este coriandru)

Daca ti-a placut reteta noastra "Matoke" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tortilla

Postat de xana

Tortilla

Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Sunt mai buni cei rosii ca nu se zdrobesc prea usor. Ii curatam si ii taiem in cubulete. Ceapa si usturoiul taiate pestisori si chorizo in felii le punem...

Citeste continuarea

Oua umplute cu pate de casa

Postat de AdrianUdrea

Oua umplute cu pate de casa

Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba. Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 19:56
fain arata
la 09.04.2013, 20:00
Nu stiu cum e, nu am mancat niciodata, dar arata foarte bine
la 09.04.2013, 20:04
multumesc gaby
la 09.04.2013, 20:05
aliliana este tare buna, o mananc de fiecare data cu palcere
la 09.04.2013, 20:07
interesanta combinatie

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking