Ingrediente
- - un pachet aluat foietaj;
- - 4-6 linguri ketch-up de casa/suc de rosii amestecat cu condimente si putin usturoi pisat;
- - 200 gr. cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari;
- - o mana de masline fara samburi;
- - 6-8 felii de bacon;
- - sare;
- - piper;
- - cimbru (din belsug)
Mod de preparare
Aluatul se lasa la decongelat la temperatura camerei.
Intindem foaia presand putin cu sucitorul, intindem pe toata suprafata ei ketch-up de casa (sau suc de rosii), radem cascavalul, punem maslinele taiate rondele subtiri, adaugam bacon-ul taiat in bucatele late de 2 cm . Presaram sare, piper si cimbru.
Rulam foaia umpluta, destul de strans, pe lungime.
Din ruloul format taiem bucati late de 3 cm.
Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam melcisorii formati.
Ii coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 15-20 minute pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci din foietaj cu umplutura de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|