Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon

Postat de simona72 in Paste
24 Aug 2014 | 4043 vizualizari
Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon

Reteta by Jamie Oliver, vazuta la tv....nu mai stiu ce nume ia dat el, eu i-am zis in functie de ingrediente...oricum, crusta e mortales, iar gratinul de melci cu conopida e delicios...parol:))

Ingrediente

  • pt crusta:
  • 6 felii de bacon
  • 2 felii mari de paine veche de 2-3 zile(usor uscata)
  • 1 praf de sare si piper
  • 2-3 catei de usturoi
  • cateva felii de ardei jalapenos sau ardei iute cat doriti de picant
  • pt restul:
  • 300 gr melcisiori
  • 300 gr conopida sau jumatate dintr-una intreaga
  • 200 ml apa in care au fiert melcisiorii
  • 200 gr smantana grasa
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr branza cheddar
  • 1 praf de sare si piper

Mod de preparare

Se fierb melcisiorii in apa cu sare al dente. Conopida eu am fiert-o la stimer. Se pun melcisiorii intr-un vas termorezistent, iar peste melci se pune conopida fiarta si usor zdrobita cu telul pentru piureul de cartofi. Se pudreaza cu sare si piper si se amesteca. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea cu ochiuri mari(eu am folosit robotul de bucatarie), se pun in tava cu melci si conopida, se adauga smantana si 1 cana apa in care au fiert melcii. Se amesteca toate ingredientele.

Pentru crusta:feliile de bacon se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor si se coc pana devin usor crocante. Se pun in vasul robotului si se maruntesc. Se adauga feliile de paine rupte in bucati si se maruntesc si acestea. Se adauga ardeiul iute, sare si piper dupa gust, usturoiul zdrobit. Se mai da cateva pulsatii la robot sa se amestece toate ingredientele pt crusta. Se pun firimiturile in tava peste celelate ingrediente pregatite, se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. se serveste calda. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisiori si conopida gratinate, sub crusta de bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu piept de pui in sos de rosii cu busuioc

Postat de mirela0911

Paste cu piept de pui in sos de rosii cu busuioc

Se pun pastele la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, se pregateste sosul. Se spala carnea, se taie bucatele mai mici si se pun la calit, in tigaia in care...

Citeste continuarea

Pacherri giganti umplute cu carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Pacherri giganti umplute cu carne de porc

Sos Ragù: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se toaca. Tijele de apio se spala si se taie rondele. Aceste legume se calesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2014, 14:06
bun bun
la 24.08.2014, 14:06
Conopida nu este prietena mea,dar pare a fi foarte bun!
la 24.08.2014, 14:12
la 24.08.2014, 14:29
Tare bun
la 24.08.2014, 14:48

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking