Conopida gratinata

Postat de Elena_Daria in Mancaruri de legume
30 Apr 2013 | 28427 vizualizari
Conopida gratinata

Un pranz usor si gustos!

Ingrediente

  • 1 conopida medie
  • 3 oua
  • 250 g iaurt grecesc
  • 200 g cascaval Delaco
  • 4 codite de ceapa verde
  • 3 fire de patrunjel proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • unt

Mod de preparare

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare.

O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in ea).

Dupa ce s-a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare.

Cacavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un bol punem ouale, iaurtul, 3 linguri de cascaval, catei de usturoi pisati, sare, un praf de piper, patrunjelul verde tocat fin si coditele de ceapa verde taiate marunt. Omogenizam.

Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam conopida, presaram putina sare si patrunjel uscat deasupra, turnam sosul de iaurt cu oua apoi acoperim cu un strat de cascaval ras.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim cu smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Postat de oanapl

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...

Citeste continuarea

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Postat de andaoana

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora . Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba. Cand apa a inceput sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2013, 11:56
tare gustoasa, imi place mult
la 30.04.2013, 11:59
Vreau si eu o portie mica!
la 30.04.2013, 12:00
la 30.04.2013, 12:00
Laura, ma bucur ca iti place!
la 30.04.2013, 12:02
imi place mult conopida, mai ales gratinata

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking