Conopida gratinata in sos Bechamel

Postat de ela in Mancaruri de legume
15 Noi 2012 | 8723 vizualizari
Conopida gratinata in sos Bechamel

Ingrediente

  • 1 conopida potrivita
  • 150 gr unt
  • 3 lingurite faina
  • 400 ml lapte fierbinte
  • 150 gr telemea de vaca rasa
  • 150 gr crema branza cu verdeata ALMETTE
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • cascaval ras
  • patrunjel

Mod de preparare

Curatam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cateva minute. O scoatem si o punem la scurs intr-o sita mare.

Intr-o craticioara topim untul si stingem cu faina. Adaugam imediat laptele fierbinte si amestecam bine cu un tel, omogenizand bine sosul. Cand s-a ingrosat sosul, adaugam crema de branza, piperul si telemeaua si amestecam compozitia, adaugam sare, piper si nucsoara dupa gust. Lasam cateva minute pe foc.

Tapetam un vas termorezistent cu unt si cu parmezan si cu o parte din sos, adaugam conopida peste care turnam restul de sos si presaram din abundenta cascaval ras. Deasupra punem patrunjel tocat si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos compozitia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata in sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Flan de conopida

Postat de ctlina

Flan de conopida

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la...

Citeste continuarea

Conopida la cuptor cu sos Bechamel

Postat de TAB1TA

Conopida la cuptor cu sos Bechamel

Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet. Pentru sosul Bechamel: Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2012, 22:41
arata super!
la 15.11.2012, 22:49
ioooooooooooi cum arata
la 15.11.2012, 22:53
place
la 15.11.2012, 23:15
bine arata
la 15.11.2012, 23:57

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking