Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Postat de oanapl in Pui
10 Dec 2021 | 6494 vizualizari
Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Nouă ne place foarte mult conopida și am încercat să găsesc combinații cât mai delicioase și pe placul fetelor mele. Și acest preparat le-a plăcut foarte mult și vă recomand cu drag să-l încercați și voi.

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • sare
  • Piper măcinat
  • boia de ardei afumată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ½ conopidă
  • sare
  • În plus:
  • 200 ml smântână pentru gătit cu min. 30% grăsime (Pilos)
  • 150 g cașcaval ras
  • 30 g parmezan

Mod de preparare

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și le lași să se gătească până când scade toată apa lăsată de carne.
Cureți și speli conopida și o desfaci în buchețele mici și o scurgi bine de apă. O adaugi peste carne și presari sare.  
Încingi cuptorul la 180 C și introduci tava în cuptor pentru 20 de minute la 200 C. 
Torni smântâna pentru gătit peste ingrediente și introduci tava în cuptor pentru 10-15 minute.
Presari parmezanul și cașcavalul ras și dai iar tava la cuptor pentru 5 minute. 
Servești cu roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tablou cu un altfel de ostropel

Postat de Constelatialeu

Tablou cu un altfel de ostropel

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am...

Citeste continuarea

Snitel imperial

Postat de ianculubita

Snitel imperial

Pieptului dezosat, fara piele, taiat in jumatati pe latime ii facem buzunare la fiecare bucata. Le condimentam cu sare si piper si le lasam deoparte. Intr-un castron amestecam caisele taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2021, 20:56
la 10.12.2021, 20:59
la 10.12.2021, 21:45
la 10.12.2021, 21:52
la 10.12.2021, 21:56

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking