Mere coapte caramelizate cu inghetata

Postat de JulyCris in Dulciuri
31 Oct 2015 | 5015 vizualizari
Mere coapte caramelizate cu inghetata

Ce va pot spune despre aceste desert? Intr-un cuvant…e DELICIOS! Si daca nu ma credeti pe cuvant,incercati si va veti convinge. Merele coapte in combinatie cu caramelul si inghetata,va va face sa mai cereti o portie….tripla!!! Asa am facut si noi,iar urmatoarea portie n-a mai fost doar din doua mere de persoana. O sa vedeti poza la final :) Imbunatatita :D Mai jos,va voi lasa ingredientele pt doua portii.

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 4 mere
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingura scortisoara +
  • 20 gr unt(un patratel 2/2 cm)
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri rase faina

Mod de preparare

Merele se spala,se decojesc si se scot samburii cu grija.Se dau pe jumatate si se taie in forma de evantai,avand grija sa nu taiem marul pana la capat,sa ramana intreg.Topim untul(cele 2 linguri) si adaugam zaharul brun si scortisoara.Amestecam.Asezam merele intr-un vas termorezistent si cu autorul unei pensule de silicon,ungem bine merele.

Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute la 180 grade.

Intre timp,amestecam cu ajutorul unei furculite,untul rece(cele 20 grame),taiat bucatele cu zaharul si faina pana obtinem o compozitie nisipoasa.Scoatem merele din cuptor si presaram peste ele toata compozitia de unt,zahar si faina.

Mai dam la cuptor pt inca 10-15 minute.Compozitia de unt,zahar si faina va deveni crocanta.

Scoatem vasul din cuptor,punem merele in farfurie,iar deasupra punem cate 1-2 cupe cu inghetata de vanilie.Servim imediat!!!

Va spun inca odata ca trebuie sa gustati ca sa va dati seama de bunatate e in farfurie. Urmatoarea portie pe care am facut-o a fost tripla(n-am glumit deloc) pe care am imbunatatit-o si cu niste crema de ciocolata…. Mmmmm….yummyyyy!!!

Ce spuneti? V-am convins? :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte caramelizate cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura rasturnata cu portocale

Postat de panacris

Prajitura rasturnata cu portocale

Portocalele spălate foarte bine cu apă fierbinte și oțet, se taie felii subțiri. Acestea se așează într-o tavă termorezistentă, se presară cele 100 g de zahăr tos pentru...

Citeste continuarea

Desert mere coapte cu inghetata

Postat de AlexTeacher

Desert mere coapte cu inghetata

Scobeste merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2015, 20:23
la 31.10.2015, 20:36
Yamiiii...
la 31.10.2015, 21:14
delicioase
la 31.10.2015, 21:50
O bunătate !
la 31.10.2015, 21:57

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking