Mere coapte Hasselback cu topping crocant

Postat de Corina33 in Dulciuri
26 Aug 2015 | 2771 vizualizari
Mere coapte Hasselback cu topping crocant

Am vazut pe feisbuc un filmulet cu reteta, mi s-a parut simplu de facut si cum in afara de mere aveam toate ingredientele :)), am purces la magazin mai intai, iar apoi m-am apucat de treaba. Trebuie sa recunosc insa, ca cel mai mult m-a atras globul de inghetata care troneaza deasupra pe mar la servire....cum se topeste si se scurge incet printre feliile coapte si aburinde.....ce sa va mai povestesc, dispar cat ai zice peste din farfurie!:))

Ingrediente

  • 2 mere mari
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingurita faina
  • un varf de cutit de sare
  • ptr servire: inghetata de vanilie

Mod de preparare

Topim o lingura cu de unt, apoi o amestecam cu 2 linguri zahar brun si 1/2 lingurita scortisoara. Curatam merele de coaja, scoatem cotorul, le taiem in doua, le asezam cu partea taiata in jos si apoi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit le feliem, dar nu de tot - pentru partea asta o sa pun filmuletul care m-a inspirat ca sa intelegeti mai bine.

Punem merele intr-o tava ceramica unsa cu unt, le ungem cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, acoperim tava cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. Dupa 20 de minute scoatem hartia si le mai lasam 10 minute la copt.

Topim si untul ramas si il amestecam cu celelalte 2 linguri de zahar, scortisoara ramasa, faina, fulgii de ovaz si sarea. Scoatem merele si punem pe fiecare seasupra o lingura din acest amestec, dupa care le mai dam la cuptor inca 10 minute.

Se scot merele din cuptor si se lasa 3-4 minute sa se raceasca, apoi le scoatem din tava cu ajutorul unei palete si le asezam pe farfurii , dupa care le asezam deasupra cate o lingura de inghetata de vanile. Pofta buna!

 Sursa

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte Hasselback cu topping crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose cehe - Koláčky - Kolaches

Postat de ctlina

Briose cehe -  Koláčky - Kolaches

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .   In bolul Kitchenaid punem faina,...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuca

Postat de gaby_d

Desert fursecuri cu nuca

Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare. Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti. La inceput amestecul va fi nisipos,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2015, 16:54
faina reteta
la 26.08.2015, 17:00
Simplu, gustos si aproape sanatos Timi!
la 26.08.2015, 17:04
Bunatate de bunatate!
la 26.08.2015, 17:07
Delicios!
la 26.08.2015, 17:23
delicioase

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking